Ficcions Documentals

Formadora i muntadora en el taller de vídeo Ficcions Documentals. Projecte realitzat amb el Col·lectiu Circes amb el suport del CoNCA. Barcelona, 2010

En aquest tràiler “OverGround Raval”, una pel·lícula en recerca de finançament per a poder-se realitzar, els protagonistes expliquen les seves desil·lusions cap un “somni d’Europa” construït durant anys a través de la força mediàtica de la televisió, la publicitat i el cinema.

Un cop ja són a l’altre costat de l’estret -viatge en el qual arrisquen la seva vida, carregats de promeses i expectatives de les seves comunitats i familiars- el somni s’esfondra i els imaginaris s’inverteixen.  Els seus rols no seran els dels herois que s’havien imaginat sinó els dels marginals, aquells que queden al rerefons de les pel·lícules de les grans ciutats. Els espais que se’ls obriran són els dels exclosos pel sistema, un sistema a on participar significa consumir. Si abans l’Europa del consum era un miratge darrere d’una pantalla, ara ho és darrere d’un aparador brillant a on només s’hi poden emmirallar. Mirar i no tocar, per que atrevir-se a desitjar i accedir als tresors d’Europa pot ser sinònim de problemes i punicions.

Els joves que han participat en aquest projecte creuen que és important enviar un missatge clar sobre allò que es trobaran aquí aquells que encara no han marxat dels seus països. Alhora que també fan referència als centres d’acollida i a tot el suposat sistema “d’atenció” als joves immigrants.

http://ficcionsdocumentals.wordpress.com/