Cicle de documentals MIRADES DE DONES

Cicle de documentals «Mirades de dones». Documentals realitzats en el marc del TALLER DE DOCUMENTAL CREATIU al CCDFB.

El cicle es desenvolupa durant el mes de març i part del mes d’abril en: Raiart. C/Carders 12, pral. 08003. Barcelona.

 

 


dimarts, 1 de març. 21 Hrs.

VOCES GITANAS

Espanya, 2006, 20′. Producció: CCDFB. Realització: Raquel García, Jessica Leung, Alessandra Caporale, Laura López-Leyton, Laia Altarriba.

Sinopisis: La conciliació entre les transformacions socioculturals i la identitat gitana es posen de manifest a través d’un projecte de ràdio de joves d’aquesta ètnia.


LA HIPOCRESÍA DEL DESEO

Espanya, 2006, 26′. Producció: CCDFB. Realització: Rebeca María López, Carme Gas, Carmen Titos, Anna Gas, Eloisa d’Orsi i Ami Almada.

Sinopisis: Un documental que mostra i denuncia la contradicció d’una societat que promou el consum sexual alhora que victimitza, criminalitza i fa invisibles les treballadores sexuals del carrer.


PORQUE TÚ LO VALES

Espanya, 2005, 21′. Producció: CCDFB. Realització: Laia Ribas, Nuria Pla, Marta LLaudet i Esther Sanromà.


dimarts, 15 de març. 21 Hrs.

I MOLTES ALTRES DONES…

Espanya, 2007, 26′. Producció: CCDFB. Realització: Sònia Trigo, Begoña Montalbán, María Romero, Ana Nahxeli Beas, Andrea Corachán, Marta Muñoz.

Sinopisis: Recuperació de l’experiència del Bar-biblioteca La Sal i la seva transcendència en la lluita de les dones a la ciutat de Barcelona. Obert el 1977, s’ubicava al barri Xino i va ser el primer bar feminista de l’Estat.


MATER,-IA

Espanya, 2007, 21′. Producció: CCDFB. Realització: Mireia Grazalema, Nila Iglesias, Marta Amat, Lidia Ruiz.

Sinopisis: Noves mirades sobre la maternitat. Aproximació a l’esfondrament de les fronteres reduccionistes que comporten el terme a través de la visió de quatre dones.


AGUANTANDO EL TIPO

Espanya, 2007, 23′. Producció: CCDFB. Realització: Encarna Martínez, Núria París, Karo Noret, Nathalie Archer.

Sinopisis: 337 obreres de l’empresa Jaeger Ibérica, de Barcelona, van ser les pioneres de l’Estat Espanyol en revelar-se, guanyar judicialment contra la discriminació salarial i aconseguir l’aplicació de la sentència, als anys 80’


dimarts, 22 de març. 21 Hrs.

1ª PERSONA, FEMENINO, PLURAL

Espanya, 2008, 22′. Producció: CCDFB. Realització: Bö Pingel, María Moreno, Nuria Cornet, Maite Zabalza.

Sinopisis: A través de la relació entre mares i filles, es planteja les diferents formes d’assumir i entendre el feminisme.


ARRÒS AMB LLET

Espanya, 2008, 22′. Producció: CCDFB. Realització: Arantxa Fernandez Román, Maria Zaida Prat, Sandra Oriola, Cristina Puchol.

Sinopisis: La vida de tres dones que decideixen separar-se de les seves parelles.


MIEDO EN EL CUERPO

Espanya, 2008, 18′. Producció: CCDFB. Realització: Ainhoa Cabello, Mª Dolores Moreno, Francesca Svampa, Tamara Pascual.

Sinopisis: Tres dones reflexionen sobre les seves pors i descobreixen que moltes d’aquestes estan relacionades amb la condició de ser dona.


dimarts, 29 de març. 21 Hrs.

NO S’ACCEPTEN PROPINES

Espanya, 2009, 23′. Producció: CCDFB. Realització: Antònia Amengual, Estefania Saval, Luciana Abranches, Lourdes Mir.

Sinopisis: Quatre dones activistes ens expliquen les seves visions sobre la transformació social, les seves lluites i els seus somnis, tenint com a nexe el llibre Quadern vermell de Barcelona (1937)


PLANTEM CARA

Espanya, 2009, 23′. Producció: CCDFB. Realització: Marielle Paon, Mapi Aramendía, Míriam Marín.

Sinopisis: La lluita d’un grup de dones que es troben assetjades pel mobbing immobiliari.


PARA TO@S

Espanya, 2009, 23′. Producció: CCDFB. Realització: Cintia Gorosito , Claudia Carrasco, Patricia Salazar i Sylwia Sendyk.

Sinopisis: Els entrebancs i les dificultats de tres dones immigrades per legalitzar la seva situació en el país on residiesen


dimarts, 5 d’abril. 21 Hrs

AQUEST CONTE NO S’HA ACABAT

Espanya, 2010, 24′. Producció: CCDFB. Realització: Irene Colell, Leonor Sanchís, Itxasne Gaubeka, Isabel Martínez, Núria Costa.

Sinopisis: Anàlisis dels models i els referents sobre els que es construeix la categoria de gènere i com aquests condicionen la nostra forma de viure i entendre el món.


CINC BATALLES

Espanya, 2010, 28′. Producció: CCDFB. Realització: Ariadna Relea, Yasmin Córdoba, Núria Lozano, Névena Dragosavac, Sarah Bonavia, Maria Roig.

Sinopisis: La història d’una vida i un cos de dona marcat per profundes cicatrius es desvelen a partir d’unes fotografies d’una jove estudiant.


RECEPTES

Espanya, 2010, 27′. Producció: CCDFB. Realització: Glòria Matamala, Elena Molina, Maria Berzosa, Montse Agustí, M. Elena Morató.

Sinopisis: Opcions de vida al marge del sistema establert. La recerca i la pràctica d’una transformació social real en un món patriarcal i capitalista.