La ràdio en imatges

Aquest cicle està dedicat a la ràdio. Pel·lícules de ficció que representen tres moments i geografies molt diferents en les quals la ràdio forma part important de la vida de les persones.

El cicle es realitza en RAIart
C/Carders 12, pral. 08003


17 de maig a les 21,30.

Entrada lliure

Dies de ràdio (85 min. Estats Units. Woody Allen, 1987)

Un nen jueu creix en l’època daurada de la ràdio a Estats Units, els anys quaranta. Milers de persones com ell utilitzen aquest mitjà de comunicació per evadir-se de la realitat que els ha tocat viure. La música, les sèries lacrimògenes, els concursos i les llegendes brollen de la radio anys abans de l’arribada de la televisió.

24 de maig a les 21:30.

Entrada lliure

Ràdio Favela (92 min. Brasil. Helvécio Ratton, 2002)

Quatre joves, somien amb instal·lar una ràdio que cridarà al món la veu dels sense veu, i adonarà les seves història, la seva música i la seva cultura. El film està basat en la història real de Radio Favela, una ràdio comunitària creada en els 80, a Belo Horizonte, Brasil. La ràdio va obtenir va tenir gran èxit en virtut d’una programació valenta i un llenguatge espontani, i el seu abast va transcendir les ones.

dia 31 de maig a les 21:30.

Entrada lliure

Ràdio Alice (111 min. Itàlia. Guido Chiesa, 2004)

Als afores de la ciutat, Sgualo i Pelo, dos amics, somien en una sortida per als seus grisos i opresivas vides. En ocasions, per solucionar la seva falta de diners crònica, realitzen «treballs» per Marangon, el gángster local. Però ara Marangon els proposa alguna cosa diferent – cavar un túnel sota terra en el centre de la ciutat. L’objectiu: el banc de la Plaza Minghetti. Sense dubtar-ho, la desesperada parella accepta l’arriscada empresa. Per fer més suportables les llargues hores nocturnes de treball, es porten una ràdio al túnel. Casualment, acaben sintonitzant Radio Alice.