HISTORIA(ES) de la Germanor Barcelonina


L’Associació Coral GERMANOR BARCELONINA va ser fundada el 1913 i fins avui, agermanada ara amb l’associació RAI (c/Carders 12), roman en actiu, el que la converteix en una de les associacions de més allargada trajectòria no solament a Ciutat Vella sinó de Barcelona. De cara a la ciutat, les activitats de la Germanor Barcelonina no solament es van circumscriure els esdeveniments corals. Mitjançant l’associació es van formar equips de futbol, d’escacs o dominó i colles de sardanes que van representar aquesta part del Barri de la Ribera (Ciutat Vella) en la dinàmica de la ciutat. A més a més, la Germanor Barcelonina va participar activament en l’auxili dels represaliats del franquisme després de la caiguda de Barcelona al final de la Guerra Civil.
Desde RAI estem portant a treme un treball de recuperació de memòria històrica que implica als membres de la Germanor Barcelonina i que pretén involucrar a entitats i veïns i veïnes entorn a la historia de la Germanor i a la historia del Barri. Es desenvoluparà una plataforma web interactiva (arxiu) en la qual constaran les entrevistes realitzades a persones relacionades amb l’Associació així com material escrit i iconogràfic recopilat.

Animeu-vos a compartir les vostres fotografies, records, objectes, histories… per construir la memòria de la Germanor Barcelonina que és la memòria del barri de la Ribera.


Contacte: histories.germanor.barcelonina@gmail.com 

http://rai.pangea.org/historia.histories/