«Jocs d’escena» Divendres 2 desembre a les 18.30 Hrs. Casal de Barri La Cosa Nostra

Tenim el plaer de convidar-vos a la passada del video Jocs d’escena, resultat del taller de video participatiu del Col·lectiu Circes.
http://cosanostra9B.wordpress.com/
C/Biure1-C/Beret 83

Can Peguera, Nou Barris
metro: L5 Vilapicina o L4 Llucmaior
Programa
18.30 benvinguda
18.45 introducció: presentació del Col · lectiu Circes de la línia de treball Ficcions Documentals i del taller Jocs d’escena.
19.00 projecció del vídeo Jocs d’escena (8 minuts)
19/10 debat de les assistents amb les protagonistes del vídeo i les facilitadores del taller
20.00 tancament
La proposta
Consisteix en compartir els resultats del taller de vídeo participatiu Jocs d’escena / ficcions documentals, coordinat pel Col · lectiu Circes, que s’ha realitzat, amb joves dones de diferents orígens que, per diferents motius, s’ han hagut de separar molt aviat de les seves famílies. L’amistat i la separació afectiva són els temes centrals del curt de ficció Jocs d’escena, sentiments que travessen tant l’experiència de la migració com de la separació de l’entorn familiar d’origen de les joves.
L’objectiu del taller és fomentar l’apoderament de les participants a través de la creació audiovisual. Al mateix temps que es donaven eines tècniques bàsiques a les joves per poder realitzar el vídeo, es partia de la valorització de les vivències, memòria i imaginaris de les participants per posar-los en joc en la construcció d’una narració col · lectiva en la qual cadascuna pogués reconèixer alguna cosa de la seva pròpia experiència o alguna cosa significativa que volia explicar.
El treball amb les protagonistes del tallers va sorgir de l’interès en apropar-nos i conèixer de primera mà les realitats de dones que viuen diàriament discriminacions múltiples tant pel que fa al gènere, com per la seva experiència migratòria (les migracions no només es donen entre fronteres nacionals!) Com en relació a l’edat (les joves tenen poca veu publica en la nostra societat) i que són freqüentment invisibilitzades (dos terços dels usuaris d’institucions de tutela són homes, majoritàriament immigrants).
Volem reflexionar juntes (les facilitadores del taller, les participants i les dones que atendran a la trobada) sobre si i de quina manera la comunicació i la creació artística juguen un paper com a vehicles per a l’expressió i visibilització de la diversitat cultural i la interculturalitat i com espai de crítica-transformació social permetent desenvolupar processos col · lectius d’empoderament de les joves.
També ens interessa donar a conèixer la proposta perquè les dones que vulguin formar un grup de creació audiovisual comptin amb el nostre suport per a la recerca de recursos i per a la realització del taller.
Video Jocs d’escenes
El vídeo està disponible al bloc del projecte http://jocsdescena.wordpress.com/
http://colectivocirces.blogspot.com