exposició, sessió de projeccions audiovisuals i taula rodona «Dinàmiques participatives amb la fotografia» al CFD

Des del col·lectiu Circes participarem amb NO SOY COMO TÚ, mostra de l’últim taller de vídeo participatiu

La  fotografia participativa és una pràctica en col·lectiu que utilitza l’accés a la tecnologia i la producció d’imatges com a metodologia per a treballar certs aspectes dins del grup i fer-los visibles a l’esfera pública.

Es tracta d’un treball processal on es prioritzen les dinàmiques que es creen en el context de producció per sobre del resultat objectual final. Sovint, la figura la del mediador o la del coordinador faciliten les condicions perquè aquests processos siguin possibles.

La potència que dóna l’autorepresentar-se fotogràficament per a col·lectius que no hi hagin tingut accés abans, la consideració de la imatge com a eina d’acció directa a l’espai públic o la construcció de ficcions a partir del treball d’aspectes concrets que afecten al grup, són algunes de les pràctiques possibles en aquest fecund camp.

A Barcelona hi ha diverses organitzacions que aposten per aquest tipus de projecte. El CFD proposa un punt de trobada entre alguns d’aquests grups, aixi com la difusió dels seus treballs amb una exposició, una sessió de projeccions audiovisuals i la taula rodona «Dinàmiques participatives amb la fotografia».

PROGRAMA

Inauguració: Divendres 7 de Març a les 20h

Exposició: Del 7 al 31 de Març

– ¡Kuidado ke muerden! Josu Trueba i Pau Coll (Ruido Photo)

– Round N’Round La Galeria dels Dolços Somnis (Art Solidari i Espai Fotogràfic Can Basté)

– Los espacios re-conocidos Piel de Foto

– Cadaunería Fundació Photographic Social Vision

– No sóm números Oriana Eliçabe (Enmedio)

– No soy como tú Col·lectiu Circes

– Las Flores del Rancho Anna Bosch (CFD)

Taula rodona: Divendres 7 de Març a les 18 h

Dinàmiques participatives amb la fotografia amb la participació d’un membre de cada una de les diferents entitats.

Projecció de documentals. Divendres 14 de Març a les 19 h

La quinta del chavolo, de Ruido Photo

La Galería de los Dulces Sueños, d’Art Solidari i Espai Fotogràfic Can Basté

Cadaunería, de Fundació Photographic Social Vision

No soy como tú, del Col·lectiu Circes