11,18 i 25 de gener cicle de Falsos documentals en RAIart

dimarts 11

ZELIG

1983, comèdia, direcció: Woody Allen, 79 min.

Fals documental al voltant de Leonard Zelig, l’home camaleó que va sorprendre a la societat nord-americana de la ‘era del jazz‘. La seva història arrenca el dia que menteix a l’afirmar que ha llegit Moby Dick, només per a no sentir-se exclòs. A partir de llavors, la seva necessitat de ser acceptat li fa transformar-se físicament en les persones que té a la seva al voltant, el que immediatament li converteix en un fenomen mediàtic. Així, Zelig és una celebritat sense essència. testimoni d’alguns dels esdeveniments més importants dels anys trenta, que encaixa a la perfecció a tot arreu perquè assumeix les característiques tant físiques com psíquiques de les persones amb qui està per a caure’ls bé.


dimarts 18

THE WAR GAME

1965, direcció: Peter Watkins, 48 min.

Filmada com un fals documental, la pel·lícula retrata l’hipotètic bombardeig nuclear en la ciutat anglesa de Rochester, el caos provocat per l’evacuació forçada de la ciutat enmig del desconeixement de les conseqüències d’una guerra d’aquestes característiques, i la lluita posterior dels escassos supervivients per a adaptar-se a la nova situació en l’entorn.


dimarts 25

F. FOR FAKE

1974, direcció: Orson Welles., 85 min.

Un documental de Orson Welles sobre el frau i les falsificacions, centrat en la figura del falsificador Elmyr de Hory i el seu biògraf, Clifford Irving, que també va escriure la celebrada autobiografia fraudulenta d’Howard Hughes. Més endavant se centra en la reclusió de Hughes i en la pròpia carrera de Welles (que va començar amb la falsa emissió radiofònica d’una invasió marciana amb «The War of the Worlds»).

RAIart

C/Carders, 12 principal
08003
Barcelona

http://rai.pangea.org/raiart