EL MEU BARRI ÉS UN MÓN//segona edició

«El meu barri és un món» és un projecte de creació artística comunitària amb infants d’entre 8 i 11 anys que fomenta la cohesió social, la construcció de relacions de pertinença al barri i les relacions intergeneracionals a través de la creació audiovisual col·laborativa.

Es tracta d’un taller trimestral (dues hores setmanals) des del qual els infants busquen històries i la història del seu barri per després donar-li una forma artística a través de l’audiovisual. Per a tal comptem amb la participació d’entitats, cooperatives, persones… dels barris on es desenvolupa que aporten aquests relats de primera mà. Durant el taller s’aborden diferents gèneres i eines audiovisuals adients per a cada història. Com per exemple el Chromakey, l’animació, el documental, les entrevistes, la ficció…

Aquest son els curtmetratges de la segona edició del projecte:

SAPS QUI ERA VALERIE POWLES?

Curtmetratge d’Investigació sobre la figura de Valerie Powles. A partir de la pregunta SAPS QUI ERA VALERIE POWLES?, el grup d’infants va sortir als carrers de Poble-sec per descobrir qui era aquesta dona que va involucrar-se emocional i políticament al Poble-sec, en favor de la conservació del seu patrimoni històric, cultural i natural. Una manera de poder fer-li un homenatge.

 

AL POBLE SEC ENS CUIDEM MOLT!

El grup de criatures del MEU BARRI ÉS UN MÓN (2019), va sortir a cobrir com reporters i raporteres el DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES CUIDADORES, invitació que ens va arribar des del Pla Comunitari de Poble-sec. Amb el grup vam pensar un guió de preguntes i vam entrevistar a algunes persones durant la creació d’un mural al CAP Les Hortes.